pasta in gerookte zalm en garnalensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-09-1999

Heerlijke pasta met mediterane smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten
ui
2 blaadjes laurier
tomatenblokjes (blik)
1 doosje ongepelde garnalen
1 glas witte wijn
room culinair
gerookte zalm
broccoliroosjes
peper en zout
geraspte kaas
pasta (vlinderpasta)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef

Voorbereiding

Pasta beetgaar koken
Ui snipperen en fruiten met twee uitgeperste tenen knoflook in wat olijfolie. Garnalen pellen en de afgepelde kopjes samen met een glas witte wijn, tomatenblokjes en laurier bij de ui en knoflook doen. 1 Kwartier zachtjes laten koken. Giet de substabtie door een zeef.

Bereidingswijze

Broccoli roerbakken in een pan.
Het gezeefde geheel in de pan erbij doen op het vuur zetten en voeg er room culinair aan toe totdat het een zalmroze kleur gekregen heeft. Gerookte zalm klein snijden en er aan toe voegen. Peper en zou naar smaak toevoegen.

Beetgare pasta opwarmen in wat olijfolie.

Serveertip

Strooi er wat geraspte emmentaler of oude kaas over. Heerlijk met een glas witte wijn erbij.

Laatste reacties

zuster_iris avatar
zuster_iris 17-09-1999

Hoi Xenya, ik heb je recept geprobeerd. ik hou niet van garnalen dus die heb ik eruit gelaten. Verder vond ik de tomaatsmaak wat overheersen waardoor de smaak van de zalm niet naar voren komt. Ik was er niet kapot van, maar smaken verschillen natuurlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten