1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Calzone

Calzone

Door: barb_barb

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-09-1999

Ingrediënten 1 personen


* 1/2 pak mix voor pizzadeeg
* 1 ei
* 100 gram champignons
* 1 ui
* 200 gram spinazie a la creme
* 2 eetlepels olie
* 1 mespuntje tijm
* zout, peper
* 1/2 eetlepel koffieroom



Een vegetarische, dichtgeklapte pizza, met spinazie, champignons en ei.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op het pak.
Kook het ei in 6 minuten zacht, laat het schrikken en pel het voorzichtig.
Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui.
Laat de spinazie ontdooien. Verhit de olie in een koekepan en laat de champignons op hoog vuur 2 tot 3 minuten omscheppend bakken.
Laat de ui kort meebakken.
Roer er de spinzaie door en breng het mengsel op smaak met de tijm, zout en peper.
Schep het mengsel uit de pan.

Bereidingswijze

Verwarm de oven met de bakplaat voor op 220oC.
Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap met een doorsnee van circa 24 cm. Schep de afgekoelde vulling op een kant van de deegcirkel en zorg dat er rondom een rand vrij blijft.
Leg het ei in het midden van de vulling.
Maak de deegranden vochtig met water. Vouw het deeg over de vulling en druk de deegranden met een vork op elkaar.
Leg de gevulde pizza op de bakplaat, bestrijk de bovenkant met koffieroom en bak in circa 15 minuten goudbruin.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barb_barb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top