Empanada

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-1999
  • Empanada

    Empanada

    Empanada

Heerlijk Spaanse vleespasteitjes

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
1 el olie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
375 gr rundergehakt
2 dl passata (gezeefde tomaten)
3 tl kruidenmix
2 tl gemalen komijn
ca. 1 kg zandtaartdeeg **
1 dl zure room
1 kop geraspte cheddar
wat plantaardige olie om te frituren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een pan met dikke bodem
een mesje
een knoflookpers
een uitsteekvrormpje of schotel
een vork
een schuimspatel

Bereidingswijze

Voor de vulling: Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en roerbak hierin de ui, knoflook en pepers 2 min. op matig vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit in 4 min. op hoog vuur rul en bruin. Voeg de passata, kruidenmix en komijn toe, breng het geheel aan de kook en laat het 5 min. zachtjes doorkoken. Laat het mengsel afkoelen.

Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er met een uitsteekvorm of een schotel 20 rondjes van 12 cm ? uit.

Verdeel de vulling over de rondjes en schep overal wat zure room en kaas op. Vouw de deegrondjes dubbel en druk de randen vast met een vork.

Verhit de olie in de pan met dikke bodem tot deze vrij heet is. Bak steeds 4 empanada's tegelijk in ca. 2 min. goudbruin en knapperig. Neem ze voorzichtig uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een matig warme oven.

Let op: verwijder de zaadjes van de pepers om ze wat minder scherp te maken.

Serveertip

Empanada?s zijn heerlijk met chutney of chilisaus!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

karen206 avatar
karen206 17-06-2016

Wat voor kruidenmix?

ankie43 avatar
ankie43 17-06-2016

Wat zit er in de kruidenmix? Groet van Ankie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten