1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Flan

Flan

Door: lily

  • Belgisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-1999

Ingrediënten


400 gr zanddeeg (zie aldaar)-1000gr melk-150 gr eierdooiers-150 gr eiwit-200 gr suiker-300 gr gele room (zie aldaar)-125 gr bloem-een mespuntje vanillebloem


Verder heb je nodig


3 ringen,doorsnede 16 cm,2.5 cm hoog


3 overheerlijke taarten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-het zanddeeg uitrollen tot een dikte van ca 2.5 mm
-de ringen met het uitgerolde deeg bekleden en de randen goed ophalen
-ze opbergen in de koelkast
-suiker,vanilleen eierdooiers samenvoegen en kloppen tot een schuimige massa bekomen wordt
-aan die massa de gele room toevoegen en blijven kloppen tot alles flink gemengd is
-er de bloem onderroeren
-hetzelfde gebeurt met het afzonderlijk tot sneeuw geklopte eiwit
-helemaal op het laatst de koude melk door de massa roeren
-het nu bekomen mengsel verdelen over de ringen en die tot helemaal bovenaan vullen
-zet met de vereiste omzichtigheid in de oven en ze 60 min laten bakken bij een temperatuur van 1700
-na het afbakken de flans omkeren op en roostertje:op die manier ontstaat op de bovenkant een fraaie tekening



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top