1. Home
  2. Recepten
  3. spitskool uit de romertopf

spitskool uit de romertopf

  •  , Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-09-1999

Ingrediënten 4 personen


400 gr rundergehakt
1 zakje kruidenmix voor gehakt met paprika (Silvo)
2 eetlepels gemalen kokos

1 blikje ananasstukjes
1 rode paprika
250 gr gesneden spitskool
450 gr krielaardappeltjes
2 eetlepels boter
Romertopf (inhoud ca 2 liter)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de Romertopf minstens 15 min in koud water weken.

Bereidingswijze

Meng intussen het gehakt met de kruidenmix en draai er balletjes van ca 3 cm van.
Strooi de kokos op een plat bord en wentel er de balletjes door, zodat alle kanten met kokos zijn bedekt.
Laat de ananas in een zeef uitlekken (het vocht wordt niet gebruikt).
Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in reepjes.
Schep de gehaktballetjes, ananas, paprikareepjes, spitskool en aardappeltjes in de Romertopf door elkaar en verdeel er de boter in klontjes over.
Zet de Romertopf afgedekt in het midden van de koude oven, stel de oven in
op 200 C of gasovenstand 4 en stoof de schotel in ca 1 uur gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top