Vispotje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-1999

vispotje met kabeljauw, zalm, venkel, prei en krielaardappeltjes. bron: Nederlans Visbureau

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g kabeljauwfilet; 250 g zalmfilet; 2 venkelknolletjes; 4 el olijfolie; 300 g gesneden prei; 450 g voorgekookte krielaardappeltjes; 1 zak of blik (400 ml) romige mosterdsoep; zout en peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de kabeljauwfilet en de zalmfilet elk in 8 stukken. Schaaf de venkelknolletjes in zeer dunne plakjes (dat gaat heel makkelijk met een foodprocessor). Hak het groen fijn en houd dit apart voor de garnering.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een diepe pan en roerbak hierin - als de olie begint te dampen - de prei en de venkel 5 minuten op een hoog vuur. Strooi er een halve tl zout en een halve tl peper over. Voeg de krielaardappeltjes, de vis en de soep toe. Breng het geheel tegen de kook aan en laat alles op een heel laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden. Strooi het venkelgroen erover.

Serveertip

Ovenvariatie: Verdeel de gebakken groente met de andere ingredienten over 4 ovenvaste potjes. Dek ze af en laat ze in een voorverwarmde oven (180 graden) in ca. 20 minuten gaar worden. Het is ook leuk en feestelijk om de potjes af te dekken met bladerdeeg.
Wijntip: Alsace Riesling
515 kcal per portie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten