1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kalkoen
  6. kalkoen katenhaasjes met aardappel salade

kalkoen katenhaasjes met aardappel salade

Door: reep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-1999

Ingrediënten 5 personen


5kalkoen katenhaasjes,boter,750 gr vastkokende aardappels,zout,versgemalen peper,3 eetl zure-room,3 eetl (halva) mayonaise,1 eetl citroensap,mosterd,paprikapoeder,2sjalotjes gesnipperd,1 augurk in blokjes,2hardgekookte eieren,2 eetl groenkruiden(peterselie,bieslook,selderij)1/2dl warme boillion.


Verder heb je nodig


Pan mes plank


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelssnij of knip de groene kruiden kook de eieren hard snij sjalot fijn en maak de boilion.

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar in wat water met wat zout, snij ze daarna in blokjes.
roer een sausje vanure-room mosterd mayo warme bollion citroensap paprikapoeder en breg op smaak met zout en peper.
roer de sjalotjes augurk groen kruiden en de in blokjes gesneden eieren erdoor.
roer de nog warme aardappelblokjesdoor de sausheel goed door mengen en laat door en door koud worden in de koelkast.
bak voor je gaat eten nog even de katenhaasjes gaar in wat boter (5 min per kant)blus het bakvet af met wat wateren serveer het vlees met wat jus de aardappelsalade en een leker regroente.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reep
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top