1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: frankteu

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-1999

Ingrediënten


1 - 1? kilo vastkokende aardappelen, 2 fijngesneden uien, 2 - 3 eieren, eventueel 1 el verse peterselie, 1 eetlepel zout, naar smaak nootmuskaat, olie of braadvet.




Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, was ze af en rasp ze grofjes. Wikkel de geraspte aardappelen in een keukendoek, pers het vocht stevig uit, doe ze vervolgens in een schaal en voeg de gesneden uien, de eieren peterselie en het zout toe, nootmuskaat naar smaak. Goed mengen.

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan het vet of de olie. Giet met een lepel het aardappeldeeg in de pan en druk het iets plat en rond. Bak de kuchen aan beide kanten goudbruin. Heet opdienen.

Serveertip

Appelmoes en of een frisse groene salade.

Probeer ook eens inplaats van uien appelschijfjes of kaantjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankteu
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top