1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella Valenciana

Paella Valenciana

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-09-1999

Ingrediënten


-2 dl olijfolie
-2 teentjes knoflook
-800 gr kippevlees (billen,niet alleen borsten )
-300 gr mager varkensvlees in blokjes
-4 gesnipperde uien
-2 rode en groene paprika's
-500 gr rijst
-3 dl witte wijn
-1.5 l bouillon
-250 gr tomatenpuree
-1 gr saffraan
-16 grote garnalen of scampis
-150 gr inktvis
-100 gr reepjes visfilet
-100 gr doperwten (diepvries)
-1/2 kg mosselen
-150 gr kleine garnalen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-maak de olie warm in een platte of speciale paellapan,fruit daarin de knoflook,daarna de knoflook verwijderen
-bak de kip en de stukjes varkensvleesgoudbruin in de olie
-voeg de uien en de paprika's toe,deksel op de pan plaatsen en de massa 10 min zachtjes laten smoren
-voeg de rijst toe.Roer op een hoge vlam totdat de rijst doorzichtig wordt
-voeg de wijn,kokende bouillon,tomatenpuree,zout,saffraan,grote garnalen,inktvis en de reepjes vis toe.Zet 15 min in een niet te warme oven (1600)met het deksel op de pan
-strooi de gekookte doperwten over de paella als deze uit de oven komt.Schik de gekookte mosselen en garnalen op de paella
-opdienen in de pan waarin het gerecht is bereid
TIPS
-de rijst moet net gaar zijn en zeker niet te droog?Desnoods kan je meer bouillon en/of mosselnat toevoegen als het te droog uit de oven komt
-men kan het gerecht aanvullen met:artisjokken,champignons,ossetong of hesp,kalfsvlees en zelfs paling
-gekookte kip,lever en verschillende zeevruchten kan je gebruiken om de paella te garneren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lily


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top