1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois

Door: lily

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-1999

Ingrediënten


-aardapelen
-room en melk
-peper,zout,muskaatnoot en look
-gemalen kaas



Ontdek meer:

Bereidingswijze

-aardappelen schillen,wassen en in dunne schijfjes snijden (ong 1mm)
-nadat de schijfjes gesneden zijn deze niet meer wassen of spoelen
-schik de aardappelen in een beboterde kookpot en bevochtig met een gelijke hoeveelheid melk en room totdat de aardappelen juist ondergedompeld zijn
-kruiden met peper en zout muskaatnoot en knoflook
-laat deze al roerend gaar worden
-dresseren in een vuurvaste schaal en rijkelijk bestrooien met gemalen kaas
-in de oven plaatsen totdat de kaas een mooi korstje heeft gekregen
-



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top