1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Taai Taai

Taai Taai

Taai Taai
Taai Taai
  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-1999

Wie heeft dit niet in zijn/haar schoen gehad?

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten


275 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr honing
1 eetlepel schenkstroop
1/2 theelepel zout
3 theelepels kaneel
1 theelepel anijs
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder


Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

De honing zacht verwarmen en de stroop erdoor roeren. Het zelfrijzend bakmeel zeven en mengen met de kruiden. Roer de afgekoelde honing erdoor en kneed een stevig deeg.
Rol dit uit op een ingevette bakplaat.
In ca 25 minuten in het midden van de oven gaar bakken.

Serveertip

Als de taai taai is afgekoeld, kun je de kinderen ze laten versieren door ze een schaaltje me glazuur te geven (meng wat poedersuiker met een beetje water tot een stroperige massa) en ze taartversierselen erop te laten plakken zoals eetbare bloemetjes, pareltjes etc.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van atlanta


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van atlanta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top