1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bramenvla met kokosroom

Bramenvla met kokosroom

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-1999

Ingrediënten 8 personen


250 gram bramen,
voor de suiker-gelei siroop:
1/4 ltr. water, 150 gr. suiker, 6 gr. gelatine
voor de vlaaideeg:
175 gr. bloem, 8 gr. gist, 2 eieren, 15 gr. suiker, 60 gr. roomboter, 65cl. koude volle melk, snufje zout
voor de kokosroom:
6 eidooiers, 30 gr. maizena, 100gr. suiker, 1 vanillestokje, 1/2 ltr. melk, 75 gr. gedroogde kokos


Verder heb je nodig


Vlaaipan, deegroller, gedroogde bakerwten,
vetvrij papier


Seizoensgebonden, heerlijk als dessert of bij de koffie limburgse vlaai met verse bramen (nu volop te krijgen!)
voor de geoefende taartenbakker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed de ingrediknten tot een soepel deeg (temp. max 25c) en laat dit een half uur op kamertemperatuur rusten on der een keuken doek.

Bereidingswijze

Rol het daarna uit tot een plak met een dikte van 3mm. beleg hiermee een vlaaipan en laat het deeg nogmaals een halfuur rijzen. snij het overtollige deeg langs de randen van de pan af en bedek de bodem met vetvrij papier en gedroogde erwten. Bak het deeg in een voorverwarmde oven (180C)gedurende 10-15 min.
kokosroom:
Klop de eierdooiers en de suiker in een kom en roer hier de maozena door. Breng de melk met daarin het vanillestokje en de kokos aan de kook en laat dit vervolgens nog 10 minuten trekken. Zeef de melk en voeg deze toe aan het mengsel van eierdooier en maozena. Breng het geheel alroerende aan de kook en laat het daarna een aantal minuten doorkoken Koel het mengsel af op ijswater en vul er de vlaaibodem mee. Spoel de bramen kort onder de kraan, laat ze uitlekken en plaats ze op de vulling van kokosroom.
Suikergeleisiroop:
Breng het water en de suiker samen aan de kook en schuim het vocht af. Week de gelatine en voeg deze toe aan de nog warme gelei-siroop. Giet de gelei-siroop over de bramen en zet de vlaai koel weg.

Serveertip

Op kamertemperatuur serveren,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nance


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nance
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top