1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: dropkatje

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-1999

Ingrediënten 4 personen


250 gr speklappen (in dobbelsteentjes, 250 gr hamlappen (in dobbelsteentjes), zout, peper, 1 tl gemberpoeder (djahe), 6 teentjes knoflook (geperst), 50 gr boter, 1 grote ui, fijngesneden, 8 el ketjap manis



Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees met zout, peper, gemberpoeder en knoflook inwrijven en ca. 15 minuten laten intrekken (hoe langer hoe lekkerder).

Bereidingswijze

Boter verhitten en ui in ca. 10 min. lichtbruin bakken.
Vlees toevoegen en al omscheppend aan alle kanten dichtschroeien.

Ketjap en wat water toevoegen en de babi ketjap met deksel op pan op laag vuur ca.
1 1/4 uur laten sudderen.
Laatste ca. 15 minuten deksel van pan halen om vocht te laten verdampen.

Serveertip

EETSMAKELIJK



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dropkatje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top