1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes 'Dauphine'

Pommes 'Dauphine'

Door: kerst_pasen_pinkster

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-1999

Ingrediënten 4 personen


50 gr boter
zout, witte peper
50 gr bloem, gezeefd
2 eieren
300 gr geschilde aardappels
nootmuskaat
(bieslook of tijm)
frituurolie
extra nodig: spuitzak met groot gekarteld spuitmondje



Bijgerecht voor 4-
6 personen. Recept gekregen van Ellen Driessen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor soezenbeslag: 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen. Bloem
in een keer toevoegen en met houten lepel glad roeren. Op laag vuur al
roerende in ca 5 minuten gaar laten worden. Van vuur af eieren een voor een
erdoor roeren.
Voor puree: in ruim water aardappels ca 25 minuten koken. Pureren. Beslag en
puree mengen. Zout, peper en nootmuskaat (en bieslook of tijm) toevoegen.
Overdoen in spuitzak. Olie verhitten tot 190 C. Van puree steeds rozet op
vingertoppen spuiten en rozet in olie schuiven. Rozetten goudgeel frituren,
met schuimspaan op keukenpapier scheppen. Laten uitlekken. Direkt opdienen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top