Hertenbiefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-1999

Hertenbiefstuk met paddestoelen en tagliatelle

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot wildfond
1 dl madeira
1 dl port
1/2 dl cognac
Zout/peper
300 gr tagliatelle
1 sjalotje
2 plakjes ontbijtspek
4 takjes peterselie
1 bakje kastanjechampignons (250 gr)
1 bakje oesterzwammen (150 gr)
4 hertenbiefstukjes (a 125 gr)
1 dl slagroom
100 gr boter
2 el bindmiddel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenpapier en aluminiumfolie

Voorbereiding

In pan fond, madeira, port en cognac op hoog vuur in ca. 10 - 15 min tot helft laten inkoken. In pan met ruim water tagliatelle in 10 min. beetgaar koken. In vergiet onder koud stromend water laten afspoelen laten uitlekken. Sjalotje snipperen. Spek in dunne reepjes snijden. Peterselie fijnknippen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Grote oesterzwammen in vieren snijden.

Bereidingswijze

Vij borden voorverwarmen. Biefstukjes op kamertemperatuur laten komen. In pan slagroom voorverwarmen. Tagliatelle toevoegen en zachtjes meeverwarmen, af en toe omscheppen. Briefstukjes droogdeppen met keukenpapier en inwrijven met zout en peper. In koekenpan 50 gr boter verhitten. Biefstukjes in ca. 2 a 3 min. rose bakken, halverwege keren. Uit pan op warm bord leggen en onder folie warmhouden. In achtergebleven bakvet sjalot en spek max 1 min bakken. Paddestoelen toevoegen en al omscheppend in ca 4 min bruin bakken. Saus opnieuw zachtjes verwarmen en bindmiddel erdoor roeren. Rest van boter in klontjes snijden. Van vuur af klontjes boter een voor een door saus kloppen.Biefstukjes dwars op draad in plakjes snijden. Vleessappen door saus roeren. In midden van borden bergje tagliatelle scheppen. Peterselie door paddestoelen scheppen. Paddestoelen over tagliatelle verdelen. Aan onderkant plakjes biefstuk rangschikken. Saus over tagliatelle, paddestoelen en biefstuk scheppen.

Serveertip

Serveren met haricots verts

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

evelinneke avatar
evelinneke 19-10-2009

Inderdaad een heerlijke saus maar op het eind hield ik 2 plakjes ontbijtkoek over...........

orphan avatar
orphan 02-10-2001

Dit gerecht is werkelijk om van te smullen, een aanrader voor een lekker groot Italiaans diner!! Complimenten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten