1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. normandisch gehaktbrood,

normandisch gehaktbrood,

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pond rundergehakt, 3 goudreinetten, 1 ui, 1/4 theel. gemalen kruidnagel, 50 gr. krenten, zout en peper, 4 jeneverbessen gekneusd, 2 eetl. zonnebloemolie, 6 plakjes mager gerookt spek.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, appelboor


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr. Appel schillen en met appelboor klokhuis verwijderen. 1 appel snipperen, 2 appels in ringen snijden. Ui snipperen.

Bereidingswijze

Gehakt mengen met ui, gesnipperde appel, kruidnagel krenten, zout en peper en jeneverbessen.
Ovaal gehaktbrood vormen. Met 1 eetl.olie bestrijken en in ovenschaal leggen.

Gehaktbrood diagonaal met plakjes spek beleggen. In de oven in ca. 40 minuten gaar bakken.

In koekepan in 1 eetl. olie plakken appel lichtbruin bakken.

Serveertip

Heerlijk met rode kool of bloemkool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top