1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. LEMPER

LEMPER

Door: nanka

  • Indonesisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-1999

Ingrediënten


Voor de rijst:
2 blokjes bouillon
500 g ketan (kleefrijst)
0.5 blok santen
Voor de vulling
500 g kipfilet
1 blokje bouillon
2 uien
2 teentjes knoflook
4 gemalen kemiries
2 tl laos poeder
1.5 tl djinten
4 tl ketoembar
3 tl koenjit
1 tl sereh
2 tl kentjur
2 tl peper
2 tl zout
1 tl trassie
2 blaadjes daon salam
0.5 bakje santen



Origineel recept van onze baboe in Indonesie: kleefrijst, gevuld met kip/kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de ketan gaar, samen met de santen en de bouillon.
2. Kook de kip gaar in water met het bouillonblokje en snijd hem daarna in kleine stukjes (bouillon bewaren!).
3. Alle bovengenoemde kruiden fijnstampen (behalve de daon salam) en dit samen met de kip in wat boter aanbraden.
4. Nu de bouillon en de santen en daon salam erbij voegen en tot een dikke brij laten indikken.
5. Neem nu een (schone) plastic tas, snijd de zijkanten ervan af en leg hem op het aanrecht.
6. Verdeel de rijst in de lengte (in het midden), sla de zijkanten er overheen en rol er nu overheen met een deegroller, zodat er een platte, egale laag rijst ontstaat van ongeveer 20 cm breed.
7. Vouw het plastic opzij, beleg de rijst met de vulling en rol de rijst eromheen, zodat er een lange rol rijst ontstaat met vulling.
8. Snijd vervolgens de lange rol in stukken en verpak ieder stukje apart in plasticfolie.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top