Baklava

  • Turks, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-08-1999

Zoete delicatesse in fillodeeg

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gr. walnoten, hazelnoten of pijnboompitten fijngehakt
250 gr. amandelen fijngehakt
50 gr. suiker
12 vellen fillodeeg, ontdooid
100 gr. gesmolten boter, 250 gr. honing.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vierkante bakvorm of braadslee vam ca. 20 x 30, ingevet.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr.

Bereidingswijze

Noten en suiker mengen. In bakvorm 3 vellen fillodeeg op elkaar leggen, elk vel met gesmolten boter bestrijken. 1/3 deel van het notenmengsel erover strooien.
Op dezelfde manier nog 2 lagen van 3 vellen fillodeeg met 1/3 deel van notenmengsel in vorm leggen. Eindigen met 3 lagen fillodeeg.
Bovenste vel ruitvormig insnidjen en met wat boter bestrijken.
Baklava can 1 uur bakken.
Honing verwarmen en over de nog warme baklava schenken.
Laten afkoelen.

Laatste reacties

ettienkarsten avatar
ettienkarsten 31-01-2001

Sorry, mijn vraag was onterecht ik heb de graden even over het hoofd gezien. Als het klaar is zal ik je laten wetwn hoeveel sterren je van ons krijgt. groetjes Ettien

ettienkarsten avatar
ettienkarsten 31-01-2001

Het lijkt mij heerlijk, maar op hoeveel graden moet dit in de oven? ettienkarsten@hotmail.com

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten