1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Taart
  6. chocolade taart zonder bloem

chocolade taart zonder bloem

  • Internationaal, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-08-1999

Ingrediënten 8 personen


450 gr. pure chocolade
30 ML sterke koffie
30 ML cognac
6 eieren
90 gr. kristalsuiker
275 ML slagroom
poedersuiker
verse aardbeien
heet water


Verder heb je nodig


Braadslee
taartvorm
vetvrij papier
bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven op 180 gr. voorverwarmen.
Chocolade smelten au bain marie. Roer koffie en cognac erdoor en koel mengsel iets af.

Bereidingswijze

Eieren en suiker erdoor kloppen tot het een dikke massa vormt. Klop slagroom lobbig. Klop de chocolademassa luchtig en klop het eimengsel erdoor. Slagroom door chocolade mengen en in ingevette vorm storten (doorsnee 22 cm) met bakpapier op de bodem.
Vorm in braadslee zetten, giet daarin heet water tot de vorm voor de helft erin staat. Bak de taart in ca. 1 uur en schakel oven uit, laat de taart erin staan. Rand van de vorm losmaken en taart helemaal laten afkoelen. Op een schaal storten en bakpapier verwijderen.

Serveertip

Reepjes vetvrij papier in ruitpatroon bovenop taart schikken en bestuiven met poedersuiker, papier verwijderen.
Garneren met aardbeien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top