stifado van kip

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • stifado van kip

    Stifado van kip

    Stifado van kip

  • stifado van kip

    Stifado van kip

    Stifado van kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kleine kippebouten, 3 el olijfolie, 1/8 l rode wijn, 500 g uitjes, zout
voor de marinade: 2 uien, 15 g zwarte peperkorrels, 1 1/2 kaneelstokje, 5 kruidnagels, nootmuskaat, 2 teentjes knoflook, 4 laurierblaadjes, 1/8 l rode-wijnazeijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 762,45 kcal
Koolhydraten 19,49 g
Eiwitten 88,55 g
Vetten 32,04 g

Voorbereiding

Het vlees een dag van te voren marineren.
Pel hiervoor de uien en hak ze grof.
doe ze in een grote diepvrieszak en voeg de peperkorrels, het kaneelstokje, de kruidnagels, wat nootmuskaat, de gepelde teentjes knoflook en de laurierblaadjes toe en schenk de azijn in de zak.
Doe de stukken kip erin, bind de zak dicht, leg de zak in een schaal en laat de kip 1 nacht marineren.
Keer het pakket af en toe om.

Bereidingswijze

Neem de volgende dag de stukken kip uit de zak en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip rondom goed bruin.
Neem ze uit de pan en voeg de marinade met de kruiden en de rode wijn toe.
Breng dit aan de kook en voeg de stukken kip weer toe.
Pel de uitjes en voeg ze ook bij het blees.
Smoor het vlees in ca. 2 uur op een zacht pitje gaar.
Breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveren met Grieks brood of stokbrood en een lichte salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jansje avatar
jansje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten