Wildstoofpot Met Kastanjes En Cranberries

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Met dank aan Ellen Driessen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g. verse kastanjes*1el. bloem*1/2 tl. van elk: peper, paprikapoeder en chillipoeder*1 1/4 kg. stoofvlees van hert,haas en wildzwijn (gemengd)*2 el. olie*175 g. rookspek*2 uien*1 bouquet garni(laurier,tijm,rozemarijn,peterselie)*1 pot wildfond*3 dl. rode wijn*zout*100 g. cranberries.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kruis de kastanjes in, en leg ze 10 min. in een hete oven van 200 graden, laat ze even afkoelen en pel ze. Meng de bloem met de specerijen. Snijd het wild in grove stukken en schep het met de gekruide bloem om. Snipper de uien en fruit ze in de olie. Voeg de spekjes toe en bak het samen 5 minuten. Schep de uien en de spekjes met een schuimspaan uit het bakvet, zet het vuur hoger en bak het vlees in delen mooi bruin. Schep al het vlees in de pan, voeg de uien en het spek, de fond, de wijn en 1 tl. zout toe, leg de kruiden erin en schep de kastanjes erbij. Stoof het vlees 1 uur. Voeg de cranberries toe en stoof nog 5 minuten. Laat de stoofpot snel afkoelen(in een bak met water en ijsklontjes) en zet hem tot gebruik afgedekt koel weg. Warm de stoofpot al roerend op en strooi er nog wat verse tijmblaadjes en vergeknipte peterselie over.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hanneke_b_t avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten