1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. pasteis de bacalhau

pasteis de bacalhau

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-1999

Ingrediënten 8 personen


250 gr. of soaked salt cod,200gr. potatoes,1/2 onion,1 tablespoon chopped parsley, 3 to 4 eggs,salt, pepper, nutmeg, oil for frying (het lekkerste, maar ook het duurste is olijfolie)



THE BALLS: (Non football..)
originele herkomst Entre Douro e Minho, Portugal.
Recept gekregen van Ellie Pennders. Als ze het zelf op haar homepage zet, haal ik het er weer af.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Cook the potatoes in their skins, peel and mash. Cook the cod. Drain and remove
the skin and bones. Rub well with a thick, clean cloth until the cod begins to shred.
( ZIJ gebruiken dus gewoon de keukenmachine.)
Mix the cod, onion, mashed potatoes, and finely chopped parsley in a bowl (Bij hun
heet dat weer "keukenmachine".) Season with salt, pepper and nutmeg. Add the
eggs, one by one, stirring the ingredients together until the mixture reaches desired consistency. (The number of eggs depends on their size and the quality of the potatoes)

Bereidingswijze

Shape the mixture into round cakes using two tablespoons and deep fry.

Serveertip

Bij 'n avondje Spaans met tapas en goede wijn was dit een van de heerlijkheden die zij meenamen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top