Indische spruitjes

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-1999

Zo lust iedereen spruitjes!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/4 rode paprika, 500 gram spruitjes, 1 ui, zout, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 1 tl koenjit, 1/2 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1 tl gemberpoeder, 1/2 el citroensap, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el ketjap manis, 1 tl sambal oelek, 1 el maizena, 30 gram santen, 1 el seroendeng, 2,5 dl water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Spruitjes schoonmaken en wassen. Ui pellen en in ringen snijden.

Bereidingswijze

In pan met ruim water en zout paprika in 2 minuten zachtjes koken. Paprika met schuimspaan uit pan in vergiet scheppen en onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. In achtergebleven kookwater spruitjes in 10 minuten gaar koken.
In wok olie verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Alle kruiden toevoegen. Al omscheppend op hoog vuur 1 minuut bakken. Citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en water toevoegen en aan de kook brengen. In kopje maizena met 1 el koud water tot een glad papje roeren. Al roerend aan saus toevoegen en 1 minuut meekoken tot een licht gebonden saus ontstaat. Santen erdoor roeren. Spruitjes over de borden verdelen en saus erover schenken. Garneren met paprika en bestrooien met seroendeng.

Serveertip

Serveren met witte rijst en sate (met pindasaus)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

annebeth59 avatar
annebeth59 21-12-2015

Misschien goed de Nederlandse naam van de kruiden te vermelden! Djinten=komijn, koenjit=kurkuma of geelwortel, ketoembar=koriander. Een leuk recept, dat je vaker tegenkomt, maar dat maakt het maakt het niet minder lekker!

eldeedi avatar
eldeedi 07-12-2013

Lekker! Ik heb er basmatirijst en - om het vegetarisch te houden - quornstukjes in satésaus bijgedaan.

adeline43 avatar
adeline43 25-10-2013

wij houden van spruitjes en dit recept ga ik zeker uitproberen! Bedankt, groetjes Adeline

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 12-01-2012

Ik stoom de spruitjes tegenwoordig in een stookoven. Heerlijk! Ga dit recept binnenkort uitproberen. Groeten, Peter.

zmecyu29 avatar
zmecyu29 02-06-2002

BEDANKT: Maria,vam!! Voor de:..Spruitjes, maar, OOK voor jouw: Bezoekje, aan Mijn: GB, op: Smulweb!! Zit jij, OOK op: VZ, meis?? Nou; Lieve: Groetjes: Els, & tot: Ziens weer eens??..Gezellig!! FIJN: Weekend!! Met: heerlijk: WARM:..Weer!!!! BYE-bye.

dorinda_altena avatar
dorinda_altena 01-02-2002

Grappig dat jij dit recept op smulweb hebt staan en dat het bij Ezine Smulweb wordt genoemd. Ik heb dit recept namelijk ook al jaren, hoe ik eraan kom weet ik niet meer maar het is erg lekker. En de reacties van hierboven ken ik! Mijn vriend luste nooit spruiten nu wel. Groeten Dorinda

lechef2 avatar
lechef2 30-01-2002

Eindelijk lust ik spruitjes! Ik heb de suiker vervangen door Javaanse suiker (Goeloe Djawa), erg lekker!

tera666 avatar
tera666 27-01-2002

Goed idee om spruitjes met een indische smaak te mengen. Wij zijn dol op spruitjes en ook op indisch eten, een perfecte match dus... Tera

a.johanna avatar
a.johanna 26-01-2002

spruitjes met pindasaus is bij ons al favoriet, dit recept lijkt meeigenlijk nog lekkerder!!groetjes, lida

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten