1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Toemis Boontjes

Toemis Boontjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-1999

Ingrediënten 4 personen


750 gr, sperzieboontjes, 250 gr. magere doorregen varkenslapjes. 1 1/2 lepel olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 verse peper, 4 eetlepels ketjap, 1 bouillonblokje, een theel. Javaanse suiker, 1 kleine theel. kentjor, zout.


Verder heb je nodig


Keukenmachine.


Sperzibonen op Javaanse wijze bereid.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien, peper, kentjor, knoflook snijden, vlees wassen met zout of azijn en snijden.Sperziebonen schoonmaken.

Bereidingswijze

Bak het vlees in de hete olie. Zodra het vlees bruin begint te worden, knoflook, gesnipperde ui en peper meestoven. Als de uitjes doorbakken zijn, voegt u met de boontjes de ketjap, suiker, het bouillonblokje en de kentjor toe. De boontjes gaar laten stoven, en voeg inien nodig zout toe.

Serveertip

Dit kan worden geserveerd met witte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinet_a


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinet_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top