Slanke visschotel

  • Slanke keuken, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-1999

een heerlijk ovengerecht bijna zonder vet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram visfilet naar keuze (ik gebruik kabeljauw) 1 kuipje slankie, 250 gram magere kwark, 2 eetlepels zongedroogde tomaat zonder olie1 eetlepel italiaanse kruiden, 1 theelepel strooiaroma, 4 eetlepels parmenzaanse kaas, spuitbus bakblik invetter(Baukje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 225 graden. doe de vis in een ingevette ovenschaal en zet hem 10 min in de oven tot hij niet meer doorzichtig is. Laat de oven aanstaan. Giet het vocht wat vrijgekomen is in een litermaat en doe daarbij de kruiden, aroma, slankie, tomaat en kwark. Klop alles door elkaar en schep dit over de vis totdat alles bedekt is, strooi hierover de parmenzaanse kaas en zet de schaal terug in de oven tot alles door en door heet is en de kwarklaag goudbruin is.

Serveertip

Heerlijk met een gemengde salade

Laatste reacties

maelli avatar
maelli 04-09-2013

Bedankt voor je heerlijke recept!

`paulina avatar
`paulina 16-01-2013

bedankt voor je recept ga hem proberen..groetjes paulina

Lin6 avatar
Lin6 03-09-2012

Heb vanavond dit gerecht gemaakt, slankie met sambal genomen....heerlijk pittig hierdoor! Een blijvertje

happysnowman avatar
happysnowman 21-02-2010

"Giet het vocht in een litermaat en doe daarbij de kruiden, aroma, slankie, tomaat en kwark." Over welk vocht gaat dit? Daar staat namelijk niets over in de ingredienten...

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 15-01-2010

lijkt me lekker. ga het morgen maken. bedankt van snoekbaars2.

salzburg avatar
salzburg 14-01-2010

Komt als geroepen, bedankt. Anna

joosje avatar
joosje 27-08-2009

Aan mijn gasten voorgezet en die vonden het heerlijk! Ze vroegen meteen het recept

deonart avatar
deonart 17-12-2004

bedankt! Deon

smedeman avatar
smedeman 07-07-2002

heb het recept met heel veel smaak gegeten. Echt erg lekker!

pkod7lvb avatar
pkod7lvb 20-04-2002

5 sterren hoe krijg je het bedacht, weinig vet en toch rijk van smaak. dankbare peter

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten