Mosselen Op Z'N Vlaams

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3-4 kg verse mosselen
1 bos selderij
1 bos/zakje verse bieslook
1 ui
groene peperkorrels
1 flesje witbier
dragonazijn
Zaanse mosterd
1 bekertje zure room

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vul de gootsteen met koud water, schep de mosselen erin en was ze. Zoek de mosselen uit: verwijder kapotte schelpen en schelpen die, na herhaaldelijk tikken, niet meer sluiten. Was de mosselen nog twee keer. Knip blad en takjes van de selderij fijn, knip bijna alle bieslook in 2 cm lange stukjes, snipper de ui. Vul een ruime mossel- of soeppan in lagen met mosselen, kruiden en uisnippers en strooi er af en toe een paar peperkorrels tussen. Schenk het bier erbij. Breng de mosselen aan de kook en schep ze om. Breng ze weer aan de kook en kook ze 10-15 min. Roer 1 dl azijn en 2 el mosterd glad en verdeel dit over 4 kleine bakjes of eierdopjes. Knip de rest van de bieslook fijn en klop dit door de zure room. Verdeel het ook over 4 bakjes of eierdopjes. Geef ieder 2 sausjes om de mosselen in te dippen. Lekker met Vlaamse frieten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten