1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Kentang Goreng

Kentang Goreng

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pond aardappels, 1 gesnipperde ui, 1 theelepel zwarte peper, 3 eetlepels zoete ketjap, 2 takjes soepgroenten (selderij) event. 1/2 theelepel vetsin, olie.


Verder heb je nodig


Koekepan, event. keukenchef


Lekker snel Surinaams aardappelgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen en in blokjes snijden, uien snipperen, soepgroenten fijnsnijden.
De blokjes aardappel in olie bruin bakken (of frituren)

Bereidingswijze

Bak de uien in drie eetlepels olie, totdt ze bruin beginnen te worden, voeg dan de zwarte peper, zout, de gebakken aardappel, zoete ketjap en de fijngesneden soepgroenten toe. Draai na het mengen het vuur direct uit, want de ketjap brandt snel aan. Je kunt vent. de vetsin toevoegen.

Serveertip

Lekker met kip met Minsie (Surinaams), en een salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinet_a


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinet_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top