Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Kentang Goreng

Kentang Goreng

Door: antoinet_a

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pond aardappels, 1 gesnipperde ui, 1 theelepel zwarte peper, 3 eetlepels zoete ketjap, 2 takjes soepgroenten (selderij) event. 1/2 theelepel vetsin, olie.


Verder heb je nodig


Koekepan, event. keukenchef


Lekker snel Surinaams aardappelgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen en in blokjes snijden, uien snipperen, soepgroenten fijnsnijden.
De blokjes aardappel in olie bruin bakken (of frituren)

Bereidingswijze

Bak de uien in drie eetlepels olie, totdt ze bruin beginnen te worden, voeg dan de zwarte peper, zout, de gebakken aardappel, zoete ketjap en de fijngesneden soepgroenten toe. Draai na het mengen het vuur direct uit, want de ketjap brandt snel aan. Je kunt vent. de vetsin toevoegen.

Serveertip

Lekker met kip met Minsie (Surinaams), en een salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinet_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top