1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Spekkoek
  5. Spekkoek

Spekkoek

Door: martineb1

  • Indonesisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-1999

Ingrediënten


200 g boter, 125 g basterdsuiker, 5 eieren, 50 g bloem, snufje zout, 1 1/2 zakje vanillesuiker, 4 thl kaneel, 2 thl anijspoeder, 1 thl kruidnagelpoeder, 2 thl kardemompoeder, 1 thl nootmuscaat en boter om in te vetten


Verder heb je nodig


Plat, rond schaaltje ca 9 cm


Omdat de traditionele manier van spekkoek bakken zo lang duurt, is deze manier veel sneller, en sneller op te eten!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de boter met de suiker tot een lichte romige massa. Splits de eiren, roer de dooiers er iin voor iin doorheen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Zeef de bloem en meng die samen met het zout door het mengsel. Verdeel in twee gelijke hoeveelheden en meng door het enen deel de vanille suiker en door het andere deel de kruiden.

Bereidingswijze

Beboter het schaaltje ( alleen de eerste keer ). De koek wordt laagje voor laagje gebakken. De gebakken laagjes worden opelkaar op een bord gelegd en houdt deze warm door een stuk alufolie erover te doen. Bak om en om een bruin en wit laagje en begin en eindig met bruin. Per laagje is de baktijd 23 sec onafgedekt op volvermogen (maar dit scheelt natuurlijk per magnetron). Maak de koek niet te hoog ca 10 laagjes is genoeg. Zet de koek in het schaaltje nog 1-2 in de magnetron op volvermogen. Dan wordt het een geheel. Eeventueel kun je met het overgebleven beslag er nog eentje maken.

Serveertip

Dit is ook geschikt om in te vriezen.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martineb1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top