1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Rijstschotel Met Groenten

Rijstschotel Met Groenten

Door: gerda_b

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-1999

Ingrediënten 4 personen


2 wortels,1 rode ui,2 eetl.olijfolie,250 gr. langkorrelige rist, 1/2 liter kippenbouillon, 4 groene asperges of 150 gr. broccoli, 100 gr. champignons, 150 gr. diepvrieserwten, 1 bosje peterselie, 2 tomaten, 1 eetl. geraspte parmezaanse kaas, peper en zout.



Deze schotel smaakt naar het voorjaar en past goed bij vlees of vis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De wortels schoonmaken schillen en in dunne plakjes snijden.De ui schoonmaken en snipperen. De olie in een pan verhitten. De wortels en de ui hierin 5 min. stoven tot ze glazig zijn. De rijst en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen.Aggedekt 15 min. zachtjes laten koken.
De asperges wassen. alleen hey onderste gedeelte schillen en in stukjes van 5 cm. snijden.Of maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.Dechampignons met een vochtige doek schoonwrijven en in plskjes snijden. De asperges{broccoli} champignons en de rewten aan de rijst toevoegen en 5 min. mee laten koken tot het vocht is opgenomen. In tegenstelling van risotto moet de rijst volkomen droog zijn.
De peterselie wassen en fijnhakken [DIT GAAT GOED IN EEN HOGE BEKER EN KNIPPEN}. De tomaten wassen en in kleine blokjes snijden en samen met de peterselie en de kaas door de rijst mengen. op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Direct serveren eventueel met een brood uit mijn broodrecepten.
Eet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerda_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top