Minestrone

  • Slanke keuken, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-1999

Vegetarisch. Caloriekn per portie: 185
Variaties per portie:
1 zetmeelvariatie;
1 vetvariatie;
1 1/2 groentenvariatie;
25 kcal keuzevariaties;
4 gram vet;
4 gram voedingsvezel.
Recept van de WW

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
100 g rode ui, in stukjes
50 g groene paprika, van zaden ontdaan, in stukjes
50 g mei- of koolraap, in stukjes
50 g bleekselderij, in boogjes
1 l groentenbouillon
40 g elleboog- of schelpjesmacaroni
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel gedroogde oregano of majoraan
100 g courgette, in dunne plakjes
1 grote tomaat, gepeld en in stukjes
75 g rode bonen uit blik
1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Kan worden ingevroren

Bereidingswijze

1. Verwarm de olie in een grote pan met een dikke bodem en een goed sluitend deksel tot deze flink heet is. Verdeel de olie snel over de panbodem. Voeg de ui, paprika, raap en bleekselderij toe en bak deze 1 minuut.
2.Voeg de 4 eetlepels bouillon toe, leg het deksel op de pan en zet de warmtebron laag. Zweet de groenten 12 minuten uit, neem het deksel van de pan en voeg de rest van het bouillon toe.
3. Breng alles aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken. Voeg de macaroni, tomatenpuree, oregano of majoraan, courgette en tomaat toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de soep onder regelmatig roeren 5 minuten doorkoken.
4. Voeg de bonen toe en laat de soep nog 3 minuten koken. Verdeel de minestrone over 3 warme borden en strooi er iets kaas overheen.

Serveertip

EVENTUEEL:
U kunt 50 gram wortel nemen ipv raap. Totaal per portie wordt het dan 160.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten