Paprika-Courgettesoep

  • Slanke keuken, Soep
  • 30-60 min.

Een eenvoudige combinatie van verse groenten voor een smakelijke en lichte soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
1 grote ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes of fijngehakt
7 dl groentebouillon
250 g courgette, in dunne plakken
250 g groene paprika, zonder zaden en fijngehakt
250 g rode paprika, zonder zaden en fijngehakt
1 tl zeezout
1/2 tl gemalen zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1 tl appelazijn
1 takje vers basilicum
vers basilicum, ter garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voorbereidingstijd: 15 min.
Bereidingstijd: 30 min.

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en fruit ze al roerende tot ze zacht zijn.
2. Voeg het knoflook toe en bak al roerende 5 min. zachtjes mee.
3. Roer de bouillon, courgettes en paprika's er goed door. Breng het mengsel aan de kook, dek het af en laat het, onder af en toe roeren, ca. 20 min. sudderen tot de groenten zacht zijn.
4. Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en appelazijn.
5. Haal de blaadjes van het takje basilicum en hak ze vlak voor het opdienen van de soep fijn.
6. Schep de soep in verwarmde soepkommen en strooi het fijngehakte basilicum erover. Garneer met takjes verse basilicum.

Serveertip

Serveersuggestie

Serveer met vers, knapperig of geroosterd brood.

Variaties

Gebruik champignons in plaats van courgettes. Gebruik 2 stengels prei in plaats van een ui. Gebruik verse peterselie of koriander in plaats van basilicum.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erie_fraters avatar
erie_fraters

Doorsturen

Home Recepten