Bobotie

  • Afrikaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-08-1999
  • Bobotie

    Bobotie

    Bobotie

Baie lekkere rundvleis skotel uit Suid Afrika. (met foto)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 uien2 eetlepels olie1 eetlepel kerrie1 theelepel zout1 theelepel koenjit1 theelepel gember poeder1 theelepel zachte bruine suiker1/4 theelepel peper
2 sneetjes witbrood1 dl melk12 gedroogde pruimen zonder pit3 eetlpeles kokend water500 gram rundergehakt1 eetlepel mangochutney1 eetlepel abrikozenjam4 eieren100 gram rozijnen3 eetlepels citroensap100 gram ongezouten pinda′s100 gram blanke amandelen4/6 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

De uien schillen en fijn hakken, de korsten van het brood snijden en het brood weken in de melk. Pruimen in kleine stukjes snijden en het kokend water erop gieten.

Oven voorverwarmen op 180 gr.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en schep alle kruiden erbij, stoof hierin de klein gehakte uien glazig.

In een grote kom doen: rozijnen, pinda′s, amandelen, citroensap, chutney, abrikozenjam en de geweekte pruimen, losjes doorroeren.
Het uitgedrukte brood (melk bewaren) mengen met het gehakt en samen met 2 eieren aan de massa in de schaal toevoegen. De gefruite ui ook aan de massa toevoegen, alles goed door elkaar mengen.
Een vuurvaste schaal invetten met olie en deze vullen met de vleesmassa. Klop de melk van het witbrood met de overige 2 eiren en schenk dit over de vleesmassa, leg hier de laurierblaadjes op.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel in ongeveer 50 minuten gaar, of tot het eimengsel gestold is.

Bron

Cas Abrahams & Rooi Rose

Serveertip

Serveer met gele rijst en een frisse salade en schenk er een Zuid Afrikaanse wijn bij.
TIP: Je kan de vleesmassa ook in de schaal voor een paar uur in de koelkast zetten en het later (als je eters komen) in de ovenschaal overhevelen, de smaak van de kruiden trekt er dan nog beter in. (het melk-ei mengsel er dan pas opschenken als je het ui de koelkast haalt)*Bron: Eigen verzinsel na het lezen en maken van enkele Bobotie recepten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 23-11-2014

Ik neem dit recept graag mee, lijkt me erg lekker!

brmeijer avatar
brmeijer 15-01-2009

Gemaakt voor zeer veeleisende vrienden en als heel lekker uit de bus gekomen, samen met een frisse salade was dit voldoende voor 5 pers. ga hem zeker nog maals maken. Bedankt voor het lekkere recept.

carla35 avatar
carla35 01-06-2002

Jouw recept ziet er lekker uit, moet het maar eens maken of het ook zo proeft. Ik heb zelf ook een bobotievariatie op mijn pagina staan. Trouwens er staan er inmiddels 35 op smulweb! Nog heel wat uit te proberen!!

elisabethsc avatar
elisabethsc 28-01-2002

Hoi Franciska, Ik heb afgelopen zaterdag met vrienden jou recept van bobotie klaar gemaakt. Nou mijn complimenten hoor het was overheerlijk en verdient een 10. Ik heb hem gecombineert met een recept ook zuid-afrikaans nl mangosalsa ook heerlijk. groetjes Marlies

cowi avatar
cowi 12-10-2001

Hallo Franciska, Ik wil je even laten weten dat ik je recept heb mee genomen. Ik had de mix voor Bobotie van knorr geprobeerd en dat vond ik al zeer smakelijk. Met al die ingredienten van jou moet het helemaal heerlijk zijn. groetjes Corina

devilwoman avatar
devilwoman 02-10-2001

Afgelopen zaterdag je boboti gemaakt Franciska, heerlijk! We hadden eters en die waren er ook verrukt over. Dus voor herhaling vatbaar. Anne

devilwoman avatar
devilwoman 08-07-2001

Ik had je boboti inderdaad al favoriet gezet Franciska. Ik wil hem toch binnenkort eens gaan maken. Anne

pluizenland avatar
pluizenland 03-08-2000

Vanavond met z'n achten jouw bobotie gegeten.Ik heb veel complimenten gehad voor deze schotel.Uiteraard had ik hem "dubbel"gemaakt.Leuk he? Groeten Minie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten