gevulde courgette

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-08-1999

deze met rijstmengsel gevulde courgettes zijn verrassend lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gr rijst, 1 grote courgette, 2 uien, 1 ei, 2dl bouillon (water blokje), peper, zout, paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Courgette afspoelen, halveren in de lengte, uithollen (zorg ervoor dat de schil toch minimum 1cm dik blijft) en vruchtvlees fijnhakken. De ui pellen en fijnsnipperen.

Bereidingswijze

fruit de gesnipperde ui in olijfolie, doe er de gehakte courgette en de rijst bij. Roerbak tot de rijst glazig wordt. Overgiet met de bouillon, kruiden met p en z en paprikapoeder. Laat koken tot de rijst gaar is. Ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden. Wanneer de rijst gaar is, het opgeklopte ei eronder roeren. Doe de courgettehelften in een ovenschaal en vul ze met het rijst-mengsel. Giet ongeveer 1 cm bouillon in de ovenschaal (om uitdrogen te voorkomen) en plaats deze 30 a 40 minuten in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten