1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Provencaalse knoflooksoep

Provencaalse knoflooksoep

Door: henny_b_b

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-1999

Ingrediënten 4 personen


6-8 fijngesneden teentjes knoflook
1 kleine fijngesneden ui
2 el olijfolie
2 el paneermeel
1/2 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 takje salie
zout
peper
1 kruidenbouillontablet
1 dl sherry
1 el citroensap
8 dunne sneetjes stokbrood
4 el oude geraspte kaas
2 eidooiers
1 pakje Room Culinair
2 el fijngesneden peterselie


Verder heb je nodig


4 soepkommen


Een winnend recept van Albert Bressens uit een oude Tip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Knoflook en ui in olijfolie ca. 5 min. bakken. Paneermeel, cayennepeper en paprikapoeder ca. 3 min. meebakken. Salie, snufje zout, bouillontablet en 1 l water toevoegen. Sherry en citroensap erbij schenken en mengsel aan de kook brengen. Soep op zacht vuur ca. 30 min. laten koken. Brood over voorverwarmde soepkommen verdelen en kaas erover strooien. Eidooiers, Room Culinair en ca. 5 el hete soep door elkaar roeren en dit mengsel door de soep roeren.
Soep goed verwarmen maar niet meer laten koken. Soep op smaak brengen met zout en peper en in soepkommen schenken. Voor serveren peterselie erover strooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top