1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. lamsvlees uit hunan

lamsvlees uit hunan

Door: pg

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-08-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr lamshaas of lamskoteletten zonder bot 1 el arachideolie, 3 el wit van bosui in ringetjes, 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 1-2 el geraspte gemberwortel, 1-11/2 el hoisinsaus, 1 1/2 tl suiker, 2 tl sesamolie. Voor de marinade: 1 el droge sherry, 1 el donkere ketjap, 1 el lichte sojasaus, 3 tl sesamolie, 1 1/2 tl maizena


Verder heb je nodig


Wok


Uit toveren met de wok van Ken Hom. Alleen een beetje aangepast aan onze smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het lamsvlees in dunne plakjes en leg ze in een kom. Doe bosui, knoflook en gember samen in bakje. Roer hoisinsaus en gember bij elkaar. Zet samen met sesamolie en arachideolie klaar op aanrecht. Roer de ingredienten van de marinade door elkaar, giet dit over het vlees en laat dit 20 min. afgedekt marineren.

Bereidingswijze

Laat het vlees uitlekken en vang de marinade op. Verhit de wok. Giet de olie erin en doe als het licht begint te walmen, het vlees met een scheutje marinade in de wok. Roerbak voor 2 min. Voeg bosuit etc toe en roerbak weer 2 min. Voeg hoisinsaus toe en roerbak nog 2 min. Roer de sesamolie erdoor, Schep het vlees in een voorverwarmde schaal en serveer meteen.

Serveertip

Seerveer met rijst en een groentegerecht. Zoals roergebakken ijsbergsla met spekjes.(recept op mijn pagina)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top