1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Lumpers

Lumpers

Door: juup

  • Indonesisch, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-08-1999

Ingrediënten 2 personen


2 ons kleefrijst (ketan rijst); 2 ons kip of ander vlees; pikante kipkruiden of wat je zelf lekker vindt; santen; zout; olie


Verder heb je nodig


Huishoud- of aluminiumfolie, mortier en vijzel


Indonesische kleefrijstrolletjes gevuld met vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de rijst klaar zoals op de verpakking staat beschreven, echter voeg voor het koken wat zout en santen toe (niet te veel). Snijdt de kip klein en kruid deze met pikante kipkruiden of iets anders wat je lekker vindt (bijvoorbeeld kerrie). Bak de kip in wat olie. Laat de kip en de rijst afkoelen. Maak de kip fijn met vijzel en mortier.

Bereidingswijze

Om de rolletjes te maken leg je wat huishoud- of aluminiumfolie neer. Maak je handen nat zodat de rijst niet aan je handen blijft plakken. Pak een handje rijst en knijp de rijst zodat een compat balletje onstaat. Leg op de folie het balletje rijst en maak hiervan een plakje van. Het plakje moet ongeveer 10 cm bij 2 cm zijn. Leg in het midden wat kip en rol de rijst op met de folie zodat een mooi rolletje ontstaat.

Serveertip

* Laat je niet ontmoedigen. Het rollen kost wat moeite, maar na een tijdje zullen de lumpers er professioneel uit zien.
* Met de hoeveelheden die hier beschreven staan kun je ongeveer 10 lumpers maken. Persoonlijk vind ik dit genoeg voor 1 avondmaal. Maar lumpers doen het vooral goed als tussendoortje. Je kunt ze zowel koud als warm eten. Opwarmen kan heel goed in de magnetron of anders in de stomer.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van juup
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top