Warm Chocoladetaartje

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

  • Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

  • Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

  • Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

  • Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

  • Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

    Warm Chocoladetaartje

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 680,05 kcal
Koolhydraten 82,17 g
Eiwitten 7,60 g
Vetten 35,69 g
Benodigdheden
4 kleine overschaaltjes/vormpjes (a inhoud ca 2 dl)

Bereidingswijze

In kom eieren en suiker schuimig kloppen. Bloem en snufje zout erdoor kloppen. Chocolade in stukjes breken en in pan doen. Boter in stukjes snijden en aan chocolade toevoegen. Pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-marie laten smelten. Pan uit kokend water nemen. Eiermengsel toevoegen en alles tot gladde massa roeren. Schaaltjes/vormpjes invetten en bestuiven met bloem. Chocolademengsel over schaaltjes verdelen. In midden van de oven ca 12 minuten laten bakken, zodat buitenkant stevig is, maar binnenste wel heet maar vloeibaar is. Borden op schaaltje leggen, samen omkeren en taartjes uit schaaltjes laten glijden. Bestrooien met poedersuiker. Direct serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

siempie avatar
siempie

Doorsturen

Home Recepten