1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Warm Chocoladetaartje

Warm Chocoladetaartje

Door: siempie

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-1999

Ingrediënten 4 personen


2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,


Verder heb je nodig


4 kleine overschaaltjes/vormpjes (a inhoud ca 2 dl)

Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje
Warm Chocoladetaartje

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In kom eieren en suiker schuimig kloppen. Bloem en snufje zout erdoor kloppen. Chocolade in stukjes breken en in pan doen. Boter in stukjes snijden en aan chocolade toevoegen. Pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-marie laten smelten. Pan uit kokend water nemen. Eiermengsel toevoegen en alles tot gladde massa roeren. Schaaltjes/vormpjes invetten en bestuiven met bloem. Chocolademengsel over schaaltjes verdelen. In midden van de oven ca 12 minuten laten bakken, zodat buitenkant stevig is, maar binnenste wel heet maar vloeibaar is. Borden op schaaltje leggen, samen omkeren en taartjes uit schaaltjes laten glijden. Bestrooien met poedersuiker. Direct serveren.

Tags



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van siempie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top