2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,
4 kleine overschaaltjes/vormpjes (a inhoud ca 2 dl)
Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!
In kom eieren en suiker schuimig kloppen. Bloem en snufje zout erdoor kloppen. Chocolade in stukjes breken en in pan doen. Boter in stukjes snijden en aan chocolade toevoegen. Pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-marie laten smelten. Pan uit kokend water nemen. Eiermengsel toevoegen en alles tot gladde massa roeren. Schaaltjes/vormpjes invetten en bestuiven met bloem. Chocolademengsel over schaaltjes verdelen. In midden van de oven ca 12 minuten laten bakken, zodat buitenkant stevig is, maar binnenste wel heet maar vloeibaar is. Borden op schaaltje leggen, samen omkeren en taartjes uit schaaltjes laten glijden. Bestrooien met poedersuiker. Direct serveren.
Suleikaatje 14-02-2019
Hoeveel graden, of kijk ik daar overheen?
dominique87 24-02-2018
mmmmmmmmmmmmm lekkkkkkker ik heb suiker en ik ben diabetes
Claire_Jakoby 09-06-2015
Super lekker en geen rare ingrediƫnten nodig, waarvan je het meeste wel standaard in huis hebt. Echt een aanrader
marjanthomassen 29-03-2015
Wij waren unaniem: een 8!!!!
Ptrkrm 25-12-2014
8 minuten baktijd in mijn heteluchtoven!