1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Paprika gevuld met tartaar en rijst

Paprika gevuld met tartaar en rijst

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-08-1999

Ingrediënten 4 personen


2 rode paprika's, 1 ui, 300 gram tartaar, 1 teentje knoflook, 4 takjes peterselie, 100 gram snelkookrijst, 1,5 dl tomatensap, 1 tl Franse tuinkruiden, 4 tl bouillonpoeder, zout, peper


Verder heb je nodig


Ovenschotel van 1,5 liter, aluminiumfolie


Lekker slank!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Ui pellen en snipperen. In kom tartaar doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Toevoegen: ui, rijst, tomatensap, tuinkruiden, 3/4 van de hoeveelheid bouillonpoeder en peper naar smaak. Goed vermengen. Paprika's hoog opvullen met tartaarmengsel. 1 dl water in overschotel schenken. 1 tl bouillonpoeder toevoegen. Gevulde paprika's naast elkaar in de ovenschotel zetten. Afdekken met aluminiumfolie.

Bereidingswijze

Over voorverwarmen op 200 graden C. In het midden van de oven de gevulde paprika's in ongeveer 50 minuten gaar laten worden. Aluminiumfolie verwijderen.

Serveertip

Lekker met ijsbergsla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariavam


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariavam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top