Boerenkoolstamppot Met Mosterd

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-1999

Voor hele koude dagen. Lekker stamppotje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram aardappelen, 250 gram gesneden boerenkool, 0,5 eetlepel azijn, 20 gram margarine, 1 dl halfvolle melk, 1 eetlepel Zaanse mosterd, 2,5 eetlepel geraspte kaas, 0,5 uitje, zout en peper naar smaak, 1 rookworst.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 892,34 kcal
Koolhydraten 60,27 g
Eiwitten 36,93 g
Vetten 53,72 g

Voorbereiding

Schil en snij de aardappelen in vieren. Snipper de ui.

Bereidingswijze

Breng de aardappelen met voldoende water aan de kook. Leg hierop de gesneden boerenkool en kook het in ongeveer 25 minuten op een matig vuur gaar. Verwarm de melk enkele minuten voor het einde van de kooktijd. Giet het kookvocht af en stamp de boerenkool en de aardappelen fijn. Roer er de boter, azijn, mosterd, gesnipperde ui en geraspte kaas door. Voeg zoveel warme melk toe dat er een smeuiig geheel ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer met plakjes rookworst.
Eet smakelijk!

Laatste reacties

PriMarCe67 avatar
PriMarCe67 23-10-2012

Heb je recept tijdens het maken vanochtend iets aangepast naar eigen smaak,maar dank je hartelijk voor een goed uitgangspunt voor zalige boerenkool

buurfred avatar
buurfred 24-10-1999

Lekker gegeten bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten