Boerenkoolstamppot Met Mosterd
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-08-1999
Voor hele koude dagen. Lekker stamppotje.
Ingrediënten 2 personen
500 gram aardappelen, 250 gram gesneden boerenkool, 0,5 eetlepel azijn, 20 gram margarine, 1 dl halfvolle melk, 1 eetlepel Zaanse mosterd, 2,5 eetlepel geraspte kaas, 0,5 uitje, zout en peper naar smaak, 1 rookworst.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 892,34 kcal |
Koolhydraten | 60,27 g |
Eiwitten | 36,93 g |
Vetten | 53,72 g |
Voorbereiding
Schil en snij de aardappelen in vieren. Snipper de ui.
Bereidingswijze
Breng de aardappelen met voldoende water aan de kook. Leg hierop de gesneden boerenkool en kook het in ongeveer 25 minuten op een matig vuur gaar. Verwarm de melk enkele minuten voor het einde van de kooktijd. Giet het kookvocht af en stamp de boerenkool en de aardappelen fijn. Roer er de boter, azijn, mosterd, gesnipperde ui en geraspte kaas door. Voeg zoveel warme melk toe dat er een smeuiig geheel ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer met plakjes rookworst.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Heb je recept tijdens het maken vanochtend iets aangepast naar eigen smaak,maar dank je hartelijk voor een goed uitgangspunt voor zalige boerenkool
Lekker gegeten bedankt