1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. roti

roti

Door: dropkatje

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-1999

Ingrediënten 4 personen


4 kippebouten (ca. 1 kilo), zout, peper, 50 gr boter, 300 gr zelfrijzend bakmeel, 500 gr sperziebonen, 750 gr vastkokende aardappelen, 1 grote ui, 1 rode peper, 5 eetl. olie, 2 eetl. kerriepoeder, 3 theel. koriander, 2 theel. djinten (komijn), 2 teentjes knoflook (zelf doe ik altijd meer), 1 kippebouillontablet, 1 zakje santen (Conimex), bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Plastic folie, deegroller, aluminiumfolie


Een lekker Surinaams gerecht
(allerhande)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip inwrijven met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
Kippevlees van botten nemen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Intussen in kom bakmeel en 1 3/4 dl water door elkaar roeren.
Met koele hand in ca. 5 minuten tot soepel deeg kneden.
Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast ca. 30 min. laten rusten.
Sperziebonen schoonmaken, wassen en instukjes van ca. 3 cm breken.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
Ui pellen en snipperen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
In braadpan 4 eetl. olie verhitten.
Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken.
Toevoegen kip, bouillontablet en 1/2 ltr water.
Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven.
Ondertussen een bord voorverwarmen.
Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van ca. 24 cm doorsnede.
Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
Roti's in ca. 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden. (kan ook in lichtverwarmde oven).
Door kip santen roeren nog ca. 5 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout.

Serveertip

Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Serveren met sambal.

EET SMAKELIJK

Bron

Allerhande (AH)



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dropkatje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top