1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Bakkeljauw
  6. bakkeljauw

bakkeljauw

Door: schatje

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-1999

Ingrediënten 4 personen


250 gram bakkeljauw
2 tomaten
1 ui
1 peper madam janet
2 teentjes knoflook geperst
zout zwarte peper
en ietsje suiker



Lekker voor bij de telo

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakkeljauw ontzouten 1 24 uur water minimaal 3x verversen

Bereidingswijze

Pluk de bakkeljauw in kleine stukjes
Ontvel en ontzaad de tomaat
snipper de ui
Bak de bakkeljauw in weinig olie gaar
voeg ui toe en knoflook
en de tomaat en de hele peper
bak alles net zolnag tot het gaar en bija droog is.
Voeg zout,peper en ietsje suiker toe.
Echte liefhebbers snijden de madam janet fijn erdoor

Serveertip

Serveren met telo of witte gekookte rijst



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schatje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top