Kipfilet gevuld met gerookte zalm en een kreeftensaus
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!
Ingrediënten 4 recipe.people
4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroomBereidingswijze
Sla de kipfilets plat. Verdeel de gerookte zalm over de kip. Klap de filets dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Zout en peper het vlees. Bak de kipfilet in 10 a 12 minuten bruin en gaar. Haal de filets uit de pan en houd ze warm.
Maak de saus. Fruit in de bakboter de sjalot en de knoflook. Blus af met de cognac. Voeg de kreeftensoep toe. Meng de slagroom er dorheen en verwarm het geheel zachtjes (niet laten koken. Serveer de kipfilet met een beetje saus en doe de rest in een sauskom.