Kipfilet gevuld met gerookte zalm en een kreeftensaus

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-1999

Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Sla de kipfilets plat. Verdeel de gerookte zalm over de kip. Klap de filets dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Zout en peper het vlees. Bak de kipfilet in 10 a 12 minuten bruin en gaar. Haal de filets uit de pan en houd ze warm.
Maak de saus. Fruit in de bakboter de sjalot en de knoflook. Blus af met de cognac. Voeg de kreeftensoep toe. Meng de slagroom er dorheen en verwarm het geheel zachtjes (niet laten koken. Serveer de kipfilet met een beetje saus en doe de rest in een sauskom.

Laatste reacties

krid42 avatar
krid42 22-12-2010

recept afdrukken ?? Even niet opgelet en er rollen meer dan dertig pagina``s van de printer, leuk hoor

rioxiann avatar
rioxiann 28-12-2001

Heel erg lekkkkkkkkkeeeeeerrrrrr!!!!!

jipvanderveer avatar
jipvanderveer 10-09-2000

Heerlijk , en lekker makkelijk, ik heb er iets meer cognac in gedaan en er 100 gram kreeftgarnalen doorgedaan . We gaan dit zeker vaker maken Groetjes Marjan.

idskerond avatar
idskerond 19-08-2000

Voor een feestelijk dineetje was dit echt een uitkomst. Ik heb nog even wat garnaaltjes op het laatst aan de saus toegevoegt dat maakte het heel speciaal. groetjes Idske

chanty avatar
chanty 12-10-1999

Hoi Coxie, Lekker recept hoor! Ik heb alleen de kipfilet ingesmeerd met een kruidenmengsel van dille, rozemarijn, foelie, gember, koenjit en knoflook. Ik zal het zeker nog eens maken! Groetjes Chantal

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten