1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kip Kerrie

Kip Kerrie

Door: tine_v

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-1999

Ingrediënten 4 personen


8 kippestukken - 1/2 kop bloem - zout en peper - 1el olie - 30 gr boter - 1 grote ui - 2 tl kerrie - 1/2 kop kippenbouillon -400 gr blik mais, niet uitgelekt - 3 grote granny smith appels



Met appeltjes en mais

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui in ringen snijden, appels schillen, van klokhuis ontdoen en in vieren verdelen

Bereidingswijze

Verwarm oven op 180 graden. Schep bloem, zout, peper in een plastic zak en doe kip erbij. Schudden tot de kip met bloem bedekt is. Verhit boter en bak de kippestukken bruin. Leg ze in een ovenschaal. Doe ui en kerrie in de pan en fruit op een laag vuurtje tot de ui glazig is. Roer de kippenbouillon en de maiskorrels erbij. Kruid naar smaak met peper en zout en breng aan de kook. Giet het over de kip. Dek schaal af en laat de kip 20 minuten in de oven staan, voeg appels toe en laat de schotel nog eens 20 minuten in de oven sudderen.

Serveertip

Lekkerst met rijst



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tine_v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top