1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Courgette
  5. gevulde courgette bloemen

gevulde courgette bloemen

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-1999

Ingrediënten 6 personen


24 cougettebloemen *5 dl water *280 g bloem *0.5 th zout *snufje versgemalen zwarte peper *6 ansjovisfilets in olie, uitgelekt en gehakt *olijfolie om in te frituren *300 g verze mozzarella, in blokjes * partjes citroen



(Zomer) Courgette Bloemen gevuld met mozzarella en ansjovis

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de groene stelen en bladeren van de cougettebloemen en trek er voorzichtig de meeldraden en stampers uit. Was de bloem voorzichtig onder de koude kraan en dep de blaadjes droog met keukenpapier. Gier de 5 dl water in een kom. Zeef in een andere kom de bloem met het zout en wat peper. Zeef datn al roerend het bloemmengsel boven het water. Het beslag dmoet de consistentie van vla hebben. Voeg als het beslag te dun is extra bloem toe; doe er als het te dik is extra water bij. Laat dit 30 minuten staan.Doe intussen de ansjovis in een kommetje en bedek ze met water; laat dit 10 minuten weken en giet ze dan af.

Bereidingswijze

Giet een 3 cm diep laagje olijfolie in een diepe, zware koekenpan en verheit tot 190 graden celsius. Maak intussen de vulling. Doe de mozzarella in ansjovis in een kom. Trek de courgettebloemen voorzichtig open en vul elk met een gelijke hoeveelheid vulling. Draai de blaadjes dicht. Haal de bloemen door het beslag en laat ze dan in de olie glijden. doe er niet teveel tegelijk in de pan.Frituur ze in 1 -2 minuten goudgeel en knapperig, waarbij u ze in een keer omdraait. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze ven uitlekken. Herhaal met de rest van de bloemen. Schik de gevulde courgettebloemen op een dienschaal of op individuele borden. bestrooi met zout naar smaak. Garneer met de partjes citroen en dien onmiddelijk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van seizoensvreugde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van seizoensvreugde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top