1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-08-1999

Ingrediënten 6 personen


500g spliterwten,500g schouderkarbonades,1 laurierblaadje,zout,peper,2 uien,1 kleine selderijknol,6 takjes bladselderij,150 gr magere spekreepjes,500g gesneden prei,1 rookworst.


Verder heb je nodig


Schuimspaan


Stap-voor-stap

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de spliterwten,de karbonades,het laurierblaadje,1/2 el zout en 2 liter koud water in een grote pan en breng het geheel aan de kook.Schep met een schuimspaan het bovendrijvende schuim eraf en laat de soep,met een deksel op de pan zachtjes ca.1 uur koken.Pel en snipper de uien.Snijd de selderijknol in plakken,schil ze en snijd de plakken in blokjes.Snipper de bladselderij fijn.Bak de spekreepjes in een droge koekepan zachtjes uit.Voeg de uisnippers toe en bak die even mee.Neem het vlees uit de soep en laat het iets afkoelen.Verwijder de botten en snijd het vlees in kleine stukjes.Roer het spek-uimengsel,de blokjes selderij,de gesnipperde bladselderij,de prei en de stukjes vlees door de soep.Breng de soep weer aan de kook en lat hem afgedekt,zachtjes nog ca. 30 min koken.Roer de soep goed door,zodat een gebonden geheel ontstaat,en verwijder het laurierblaadje.Breng de soep op smaak met zout en peper en leg de rookworst erin.Houd de soep nog ca.10 min net tegen de kook aan tot de rookworst door en door warm is.Snijd de rookworst in plakjes en roer die weer door de soep.

Serveertip

Lekker met roggebrood met katenspek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasbakgraag


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasbakgraag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top