dronken courgettes

  • Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-08-1999

eigenzinnig courgette-hapje

Deel dit recept

Ingrediënten
courgette, bier, bloem, zout, olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan (of friteuse)

Voorbereiding

snij de courgettes in ronde plakjes van 1/2 a 1 cm dik, leg ze in een vergiet, bestrooi met wat zout en laat gedurende een half uurtje uitlekken. Maak een redelijk dik beslag van bier en bloem, het mag niet te vloeibaar zijn, en laat ook dit een half uurtje gisten.

Bereidingswijze

Verhit een goede bodem olijfolie in een pan (of verhit de friteuse op 160 graden). Wentel de courgetteschijfjes in het beslag en bak ze langs weerszijden tot ze de kleur van een pannekoek hebben. Bestrooi met zout en smullen maar ...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten