Melanzane alle parmigiana

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-1999

Aubergines met tomaten en kaas uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g aubergines, in dikke plakken gesneden, 1 teentje knoflook, uitgeperst, olijfolie, 500 g rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden, 1 tl suiker, zout en peper, 2 el fijngehakte basilicum, 225 g Mozzarella, in doppelsteentjes gesneden, 5 el Parmesan

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de aubergines met zout n laat ze 30 min. uitlekken in een vergiet. Fruit intussen de knoflook in 2 el olijfolie, voeg de tomaten, suiker, wat zout en peper en de basilicum toe en laat het geheel inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Spoel de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier. Bak de auberginesplakken aan beide kanten goudbruin in hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik de gebakken aubergines in een ondiepe ovenschaal, giet de tomatensaus erover en bestrooi met Mozzarella en de Parmesan. Bak het gerecht ca. 30 min in een voorverwarde oven (180 graden)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten