1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. clafoutis

clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-1999

Ingrediënten 6 personen


5-6 perziken
80 gram suiker
* 1/2 theelepel vanillesuiker
* 100 gram gezeefde bloem
* 3 grote eieren of 4 kleine eieren
* 25 dl. melk
* 'n snufje zout


Verder heb je nodig


* taartvorm
* een keukenmachine is handig, maar niet noodzakelijk


Een heerlijke desserttaart. Traditioneel met kersen, maar ook erg lekker met perziken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Beboter een vorm en bestuif deze lichtjes met bloem. Ontvel/schil eventueel de perziken, snijd deze in schijfjes en bekleed de taartvorm hier dakpansgewijs mee.
Maak in keukenmachine een beslag van de suiker, eieren, vanillesuiker, zout, bloem en melk. Laat de machine ca. 1 minuut draaien of klop een luchtig beslag in een grote kom. Giet het beslag in de vorm over de perziken en zet de vorm in een voorverwarmde oven van 170 graden en bak de taart gaar in zo'n 40 minuten. Laat nog een kwartiertje nagaren in de oven op 100 graden.

Serveertip

Bestrooi de (lauwwarme) taart met poedersuiker en smullen maar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yolande_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yolande_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top